top of page

Fabian Rosén (I-19)

Fabian Rosén är en student i I-19 som tidigare pluggat till läkare. Han är även aktiv i sektionens Källarmästeri. Intervjun genomfördes när Fabian gick sitt första år.

Fabian Rosén (I-19)

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Fabian och går första året här på industriell ekonomi i Lund. Jag kommer ursprungligen från Stockholm men har bott i Lund strax över 2 år nu då jag läste 1,5 år på läkarprogrammet innan jag bytte till industriell ekonomi. På fritiden gillar jag och träna och har för nuvarande som mål att klättra i sektionens squash-stege. Ytterligare ett intresse är matlagning och det var även därför som jag valde att gå med i sektionens kulinariska utskott källarmästeriet.


Vad vill du uppnå med utbildningen? Har du något drömjobb?

Jag är främst ute efter att få bred utbildning med ett ekonomi- och teknikfokus. Därav var industriell ekonomi en perfekt match för min del! Rörande drömjobb så vill jag arbeta någonstans där man verkligen känner att man är delaktig i företagets utveckling och inte bara är ett kugghjul i det hela. Drömmen är dock att en dag starta eget företag!


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Det finns många saker som gör Lund en fantastisk stad att bo i. Inte minst det sudentlivet man får med allt från sektionen till nationerna, spex och mycket mer (oroa dig inte, du kommer få koll på det). Du kan göra allt från att gå på spex till att spana in någon av nationernas olika bruncher eller varför inte gå med i ett tandemlag och cykla från Göteborg till Lund samtidigt som du festar hela vägen ner (nu skämtar jag inte ens, det existerar och är en stor grej här i Lund). Sen ska man inte heller glömma de små men ack så trevliga sakerna som att till exempel hänga i botaniska trädgården en solig dag med sina vänner.


Var bor du och hur fick du tag i ditt boende?

Jag bor i en hyreslägenhet tillsammans med min flickvän som hon hittade. Före vi träffades bodde jag i ett korridorsrum som jag fick via af-bostäders novischlotteri.


Vilken är din favoritfärg?

Nu vet jag att det korrekta svaret här är vinrött men jag kommer ändå gå mot strömmen och säga mörkblått.


Gjorde du något mellan gymnasiet och att du började plugga här?

Jag visste inte vad jag ville göra efter gymnasiet så jag började med att jobba ett halvår. Till våren 2018 kom jag in på läkarprogrammet i Lund och kände att jag inte kunde tacka nej utan tog mitt pick och pack för att fara söderut. Där trivdes jag bra vilket är orsaken till att jag ändå blev kvar i 3 terminer. Allteftersom programmet fortskred kände jag dock att det trots allt inte var något för mig. Istället valde jag att söka in till LTH och nu känner jag verkligen att jag har hamnat rätt.


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

För min del så var i-sektionen så mycket mer än vad jag förväntade mig. Det finns snudd på oändligt med utskott och den stora majoriteten av alla mina bekanta är aktiv i något. Oavsett vad du gillar så finns det något för dig på sektionen!


Hur upplever du studierna?

Det kan många gånger kännas som mycket att göra men ser du bara till att hänga med från början så kommer du inte ha några problem att klara dig. Något som kan vara ovant om man kommer direkt från gymnasiet är den stora friheten man får. I princip alla föreläsningar är frivilliga och det är ditt ansvar att hänga med i studierna.


Är du engagerad i något? (Både på sektionen och utanför.) Beskriv ditt engagemang.

Jag är engagerad i Källarmästeriet vilket är en del av sexmästeriet här på sektionen. För er som inte vet vad ett sexmästeri är så är det utskottet som anordnar alla sittning, pubar och diverse andra fester på sektionen. Det vi i källarmästeriet gör är att vi anordnar pubar samt lagar mat till diverse olika sittningar där vinterbanketten, en finsittning där vi detta år serverade en avsmakningsmeny på 13 rätter, är vår paradsittning!

bottom of page