top of page

Hanna Anderberg (I-18)

Hanna Anderberg är en student i I-18 från Stockholm. Hon har tidigare varit aktiv i sektionens Källarmästeri och suttit i sektionsstyrelsen. Intervjun genomfördes när Hanna gick sitt andra år

Hanna Anderberg (I-18)

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Hanna, är 21 år gammal och kommer från Stockholm. Jag är nu inne på mitt andra år på Industriell Ekonomi och trivs kalasbra! De timmar jag inte lägger på sektionsevenemang eller plugg, tycker jag om att laga mat och att träna. Andra saker som jag brinner lite extra för är att resa och att åka skidor.


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Jag älskar hur nära det är till allting här i Lund. Efter att ha spenderat många timmar dagligen på tunnelbana och buss under hela min uppväxt är det superskönt att sätta sig på cykeln och vara framme på rekordtid. Allt ifrån priser till avstånd är så studentanpassat i Lund och en känner verkligen av att det är en studentstad. Att ha sina bästa kompisar boendes så nära är också väldigt skönt, och leder till många spontana häng!


Var bor du och hur fick du tag i ditt boende?

Jag hade en väldig tur när jag flyttade ned till Lund då jag fick ett korridorsrum på studentboendet Ulrikedal via AF Bostäders novischlotteri. Vi bodde 12 st i samma korridor med delat kök och badrum, vilket fungerade mycket bättre än jag förväntat mig! Ulrikedal har dessutom en stor och fin innergård med volleybollplaner. Jag var även väldigt aktiv på Facebook-sidor och hade jag inte fått korridorsrummet på Ulrikedal hade jag flyttat in som inneboende hos en annan juriststudent i hennes lägenhet. Efter ett år på Ulrikedal flyttade jag till en egen lägenhet.


Vilken är din favoritfärg?

Det finns väl bara ett ända rätt svar på den frågan? Vinrött!


Gjorde du något mellan gymnasiet och att du började plugga här?

Efter gymnasiet var jag väldigt skoltrött och tog därför ett välbehövligt sabbatsår där jag hittade på massor med roliga saker. Till hösten åkte jag på en månads tågluff i Europa och sen jobbade jag i 2 månader innan jag åkte till Österrike för att spendera 4 månader med att åka skidor. Efter min säsong reste jag runt och volontärarbetade i Sydamerika innan jag hann hem för att resa ännu mer i Europa innan det var augusti och dags att flytta ned till Lund!


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

I-sektionen är verkligen inte det jag förväntade mig när jag sökte, utan så mycket mer! Jag imponeras dagligen av vilket driv och engagemang det finns hos studenterna på I, och det är det som gör I-sektionen så otroligt trivsam och rolig att engagera sig i! Jag har känt mig extremt välkommen sedan min allra första dag och det finns så mycket olika saker att göra.


Hur upplever du studierna?

Personligen tycker jag det är mycket roligare och lättare att studera på universitetet i jämförelse med på på gymnasiet. Nu läser jag 3 kurser på samma gång till skillnad från betydligt fler på gymnasiet vilket gör det mycket lättare att fokusera på kurserna. Även om matten ibland kan kännas svår att applicera på verkligheten och att tentaperioderna är stundtals tuffa så trivs jag väldigt bra med studierna.


Är du engagerad i något? (Både på sektionen och utanför.) Beskriv ditt engagemang.

Jag har tyckt att det har varit så kul att engagera mig och därför har jag gjort väldigt mycket på sektionen och utanför! Mitt första engagemang var som medlem i Källarmästeriet vilket är ett utskott som lagar mat till alla sittningar vi har på I-sektionen. Jag var sedan med i projektgruppen för INKA, våran arbetsmarknadsmässa och just nu har jag precis klivit på posten som Eventansvarig i Styrelsen. Utanför I-sektionen har jag bland annat varit marskalk på GA-balen och jobbat klubb och brunch på Göteborgs Nation.

bottom of page