top of page

Rebecka Markensten (I-17)

Rebecka Markensten är en student i I-17 från Växjö. Hon har tidigare varit en del av sektionens eventutskott, varit med och arrangerat nollningen och suttit i sektionsstyrelsen. Intervjun genomfördes när Rebecka gick sitt tredje år.

Rebecka Markensten (I-17)

Berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Rebecka Markensten, jag är 22 år och kommer från Växjö. Jag läser mitt tredje år på I-sektionen och trivs superbra i Lund! Just nu sitter jag som Vice ordförande här på sektionen. Utöver att engagera mig i sektionen så tycker jag om att dansa, kolla TV-serier och hänga med vänner!


Varför valde du Industriell ekonomi?

Jag visste egentligen inte alls vad jag ville "bli när jag blir stor". Däremot var jag väldigt intresserad av miljöfrågor, så för mig stod valet mellan att läsa Ekosystemteknik eller Industriell ekonomi. Industriell ekonomi kändes brett och tillsammans med att välja miljöprofilen i årskurs 3 blev det en perfekt kompromiss!


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Det absolut bästa med Lund är enligt mig hur mycket studentlivet märks i hela staden. De finns alltid något roligt att hitta på, och det är ingen som höjer på ögonbrynen när man kliver in på ICA i full utklädnad på väg till något event. Dessutom tycker jag det är härligt att så fort våren kommer så fylls alla Lunds parker av studenter som sitter ute och pluggar, har picknick eller firar en avklarad tenta.


Vilken är din favoritfärg?

Vinrött <3 (eller grönt)


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

Ja, om inte ännu bättre! Även om det ibland varit mycket jobb så har jag haft extremt kul på sektionen och dessutom fått underbara vänner här.


Hur upplever du studierna?

Jag tycker om att vi läser en blandning av olika ämnesområden. Ibland är det såklart mycket att lära sig, eller en kurs som man kanske inte tycker är så rolig. Då är det skönt att man jobbar mycket ihop med andra och lär sig tillsammans.


Är du engagerad i något? (Både på sektionen och utanför.) Beskriv ditt engagemang.

När man kommer till Lund är det väldigt enkelt att dras in i mängder av roliga engagemang. Jag har engagerat mig en hel del inom sektionen. Först som medlem i Ivent (sektionens aktivitetsutskott), sedan med att arrangera nollningen och nu senast som Vice ordförande här på sektionen. För mig har sektionen blivit som en andra familj och det är mycket tack vare all tid jag spenderat i utskott och projektgrupper!

bottom of page