top of page

Fredrik Johansson (I-21)

Fredrik Johansson är en student i I-21 från Göteborg. Han har varit ansvarig för ljud och ljus på sektionen och varit med och grundat sektionens friluftsutskott. Intervjun genomfördes när Fredrik gick sitt andra år.

Fredrik Johansson (I-21)

Berätta lite om dig själv.

Jag är 22 år gammal och kommer från Göteborg. Innan jag började på Industriell ekonomi har jag pluggat 1,5 år på läkarprogrammet. På fritiden tycker jag om att försöka hålla igång med träning så gott det går och jag spelar en hel del racketsporter. Jag tycker också det är roligt att laga mat i olika former, även på sittningar och sånt. 


Varför valde du Industriell ekonomi?

Jag har alltid älskat matematik och tyckt det varit det absolut roligaste att få hålla på med och just eftersom Industriell ekonomi är en sån bra kombination av en tung matteutbildning samtidigt som du kan jobba med precis vad som helst och bli insatt i många olika branscher tyckte jag det passade mig fantastiskt bra. Så det är egentligen bredden och att man kan jobba med vad som helst var som helst och samtidigt vara väldigt tung i matte som fick mig att välja I. 


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

För mig är det nog så mycket mer än vad jag förväntade mig när jag sökte. Jag hade ändå lite erfarenhet av studentengagemang när jag sökte och tyckte det var väldigt kul men blev otroligt förvånad över allt engagemang som finns av alla medlemmar på I-sektionen. Nästan alla jag känner är engagerade i något och det finns hur många initiativ, utskott, projektgrupper och poster man kan ha som helst. Jag tycker det är väldigt kul med allt engagemang och det har överträffat förväntningarna med stor marginal skulle jag säga. 


Hur upplever du studierna? Är det som du hade förväntat dig?

Jag tyckte jag hade en ganska bra inblick innan jag sökte in men jag har varit lite förvånad över det höga tempot man har, vilket är kul men emellanåt kan det kännas mycket. Så länge man försöker ligga i så gott det går brukar det gå att lösa. Så jag tycker det känns bra med studierna och jag tycker det är kul, vilket är det viktigaste. 


Vad vill du uppnå med utbildningen? Har du något drömjobb?

Jag känner att jag började utbildningen för jag ville ha en tung matteutbildning där jag kan jobba på lite olika ställen och nu när jag fått en bättre inblick i livet och var man kan hamna känner jag att just consulting passar mig bättre och bättre, men på lång sikt tror jag verkligen jag kan se mig själv jobba antingen i energibranschen eller med-tech för jag tycker det binder samman mitt intresse för matematik och medicin väldigt väl. Så det ser jag som ett långsiktigt potentiellt mål men just nu ser jag att jag kan hamna precis var som helst och att väldigt mycket känns väldigt roligt. 


Berätta om ditt bästa nollningsminne. 

Jag tycker nog från min egen nollning när jag var nolla att nollesöndagen var otroligt rolig. Det var en dag då man fick träffa alla utskott och initiativ och allt gott som fanns på sektionen. Det var så häftigt att se så många människor engagerade i så många saker och alla var väldigt drivna. Jag tyckte det var superkul att få träffa dem och leka deras lekar och se drivet som fanns på hela sektionen.


Är du/har du varit engagerad i något (både på och utanför sektionen)? Beskriv ditt engagemang! 

Jag har mest varit med på min post som ansvarig för ljud- och ljus, vilket är en stor del av event-benet på sektionen. Jag har samarbetat mycket med sexmästeriet, varit med och roddat stora event, och varit med och hanterat inventarier av ljud- och ljusutrustning, samt varit med och riggat upp och DJ:at stora event, vilket är jättekul. Sen är jag även med i sektionens aktivitetsutskott och jag var även med och grundade sektionens frilufts-utskott, FriluftI, och sitter även som ordförande där. Jag tycker det är jättekul att ha haft en salig blandning av olika engagemang. 
bottom of page