top of page

Klara Eliasson (I-19)

Klara Eliasson är en student i I-19 från Älmhult. Hon har varit engagerad inom flera olika saker på sektionen, bland annat suttit i sektionsstyrelsen. Intervjun genomfördes när Klara gick sitt fjärde år.

Klara Eliasson (I-19)

Berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Klara, jag är 22 år gammal och kommer ursprungligen från Älmhult (Småland!). Jag går för tillfället mitt fjärde år på Industriell ekonomi, och läser därför min master som är inom Affär och Innovation. Dessutom är jag nyligen hemkommen från en utbytestermin i Seoul, vilket var superkul! Under min tid i Lund har jag haft flera studentengagemang, och satt bland annat i styrelsen på sektionen, men nu lägger jag den mesta av min fritid på att hänga med alla fina vänner jag fått under min tid här. 


Varför valde du Industriell ekonomi?

Jag kom över utbildningen lite av en slump, då jag läste Natur-Samhäll på gymnasiet och därmed bara skulle läsa “steg 2” av ett av de naturvetenskapliga ämnena. När beslutet kring vilket jag skulle välja närmade sig började jag kolla upp vilka utbildningar som krävde steg två av ett av ämnena men inte de andra, och hittade då alla civilingenjörsutbildningar. Jag hade väldigt dålig koll på vad en civilingenjör var, men efter att ha läst några programbeskrivningar blev jag mer och mer intresserad och när jag hittade industriell ekonomi kändes det bara rätt. Så där var beslutet taget, och mitt ämnesval fick bli Fysik 2. Nu, snart fyra år in i utbildningen, känner jag att min magkänsla placerade mig helt rätt!


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

Då jag inte hade några förväntningar alls innan jag började, inte visste vad en sektion var eller exempelvis hur en nollning brukar gå till, så var jag bara positivt överraskad. Sektionen är verkligen en stor anledning till varför jag har trivts så bra både på I och i Lund, och jag kan inte tänka mig en studenttid som skulle se ut på ett annat sätt. Dessutom är det verkligen ett privilegium att få vara del av en sektion där alla är så drivna och glada och taggade som de är hos oss.


Hur upplever du studierna? Är det som du hade förväntat dig?

Jag hade hört en del skräckhistorier om civilingenjörsutbildningar innan jag började, så jag gick in med inställningen att det inte var säkert att jag ens skulle klara av att ta mig igenom det. Jag kan dock med säkerhet säga att det inte är så illa som jag trodde. Det har absolut funnits tuffa tider, och speciellt när man ska kombinera plugg med allt annat roligt omkring som man vill hitta på så kan det kännas stressigt. Men i de allra flesta fall löser det sig bra, och i många fall har det även varit väldigt kul att plugga, speciellt när man får börja välja lite inriktningar själv och då kan välja att satsa på specifika ämnen man verkligen är intresserad av.


Vad vill du uppnå med utbildningen? Har du något drömjobb?

Det jag vill uppnå med utbildningen är att utvecklas och bara lära mig massa viktiga saker som jag kan dra nytta av i mitt framtida arbetsliv. Jag vet inte än vad jag vill göra efter examen, trots att det nästan börjar brinna lite i krokarna. Jag tror dock att jag i framtiden vill jobba inom techbranschen på något sätt, för det känns väldigt coolt.


Var bor du och hur fick du tag i ditt boende? 

Jag bor i en etta söder om LTH, så jag kan ju säga att jag definitivt längtar tills M-huset blir färdigrenoverat så jag kan ha 5 min gång till föreläsningarna hemifrån igen! Lägenheten är en bostadsrätt, och jag har bott där hela min studietid, så tyvärr kan jag inte ge så mycket bostadstips.


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Att det verkligen är studentstädernas studentstad! Kan verkligen inte tänka mig att någon annan stad kan jämföra sig med Lund i den bemärkelsen. Halva befolkningen är studenter, vart du än vill ta dig så är det bara en liten cykeltur bort, och vilken dag i veckan eller tid på dygnet det än är så kommer du stöta på människor klädda i allt från frack till toga. Det är verkligen alltid något på gång. Dessutom är det superlätt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn, något jag själv faktiskt varit dålig på att ta till vara på, men som jag definitivt ska göra oftare nu framöver.


Berätta om ditt bästa nollningsminne. 

Har så otroligt många, och det är typ allt i kombination som också gör nollningen så fantastisk. Får dock nog ändå säga första dagen med upprop och när man fick träffa sin phaddergrupp för första gången. Hade gjort allt för att få känna det pirret igen. Dessutom som en person som absolut inte hade någon aning om vad jag gav mig in i så var ju allt en överraskning, vilket gjorde det extra kul.


Gjorde du något mellan gymnasiet och att du började plugga här?

Nej, jag började plugga direkt. Hade egentligen aldrig så mycket tankar om att ta ett sabbatsår, var nog ganska taggad på att börja plugga och hade inget speciellt jag var taggad på att göra annars. Nu i efterhand kan jag ändå tänka på en del grejer som hade varit kul att göra på ett sabbatsår, men jag ångrar absolut inte att jag började plugga direkt heller.


Är du/har du varit engagerad i något (både på och utanför sektionen)? Beskriv ditt engagemang!

Jag har varit väldigt engagerad i sektionen, men faktiskt inte gjort något utanför. Jag har varit med i Informationsutskottet som fotar event, designar och så vidare. Inom utskottet var jag ansvarig för sektionens Instagram-konto. Sedan satt jag även med i initiativet SustainabilitI som jobbar för att öka miljömedvedenheten på sektionen. Jag var även ansvarig för Her Tech Future på sektionen, och var phadder nollningen 2020! Mitt allra största engagemang var dock som Kommunikationsansvarig i styrelsen. Jag tycker verkligen mina engagemang har varit ett bra tillskott till studierna, då de utöver att varit otroligt roliga även var väldigt lärorika. Kan absolut rekommendera att engagera sig i något under sin studietid, och i Lund finns verkligen alla möjligheter. 

bottom of page