top of page

Rebecca Ahlin (I-18)

Rebecca Ahlin är en student i I-18. Hon har varit engagerad i en massa olika saker på I-sektionen, bland annat suttit med i styrelsen. Intervjun gjordes när Rebecca gick sitt femte och sista år.

Rebecca Ahlin (I-18)

Berätta lite om dig själv.

Jag är en social och glad tjej som tycker om träning, bland annat spinning, squash och löpning. Jag älskar att engagera mig i olika saker och planera event och projekt, och har därför varit engagerad inom flera olika saker under min tid i Lund!


Varför valde du Industriell ekonomi?

Jag började faktiskt läsa molekylärbiologi, men kände att det inte var rätt och hoppade därför av efter tre veckor. Då började jag av en slump läsa en kurs i företagsorganisation på Ekonomicentrum och tyckte det var superkul! Sedan fick jag av en slump upp I-dagen på Facebook och gick på den. Då tyckte jag verkligen att I kändes helt perfekt för mig! 


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

Ja! Jag förväntade mig en köttig, bra utbildning med mycket skoj och bra gemenskap och utbildningen har verkligen levt upp till förväntningarna. Jag tror dock inte riktigt man förstår exakt vad I är innan man har börjat här! 


Vad läste du för teknikprofil?

Jag tyckte att grundkursen i programmering var superrolig och valde därför att läsa inriktningen inom system- och programvaruutveckling. 


Vad läser du för master?

Jag läser affär och innovation eftersom jag vill jobba med finans i framtiden. 


Hur upplever du studierna? Är det som du hade förväntat dig?

Ja! Det som är speciellt med Industriell ekonomi är att man får bredden - en ingenjörsbas med matte och data, men också ekonomibiten. Utbildningen är allmänbildande och bred och en bra grund på framtiden. Svårighetsgraden är som jag förväntade sig - matten är svår men har man tagit sig in här så klarar man det! 


Vad vill du uppnå med utbildningen? Har du något drömjobb?

Jag tycker det är kul med ledarskap och tycker också att energibranschen och techindustrin är intressanta, så jag vill gärna kombinera dessa. Ledarskap inom någon av de branscherna skulle vara superkul. Omstruktureringar och stora förändringar tycker jag också är intressant, så det skulle vara kul att få leda något sådant på sikt! 


Var bor du och hur fick du tag i ditt boende? 

Första terminen bodde jag i studentkorridor på Laurentiistiftelsen och efter det flyttade jag till en egen lägenhet. Jag kan dock verkligen rekommendera att bo i korridor! Det är så bra gemenskap och ett superbra sätt att ta sig in i staden. 


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Studentlivet! Det är fantastiskt med alla “dumma” påhitt i Lund, som att gå omkring i långklänning eller frack en vardag, springa runt i ouvve och kasta vattenballonger på varandra. Det är helt enkelt roligt att få vara som ett barn igen. Jag tycker också det är superkul att det hela tiden händer något i Lund!


Berätta om ditt bästa nollningsminne. 

Oj, det finns så mycket att välja på! Jag måste nog säga hela min första nollning. Eftersom jag hoppat runt mycket mellan olika program gick jag in i nollningen med inställningen att “fixa en vän, plugga och bli klar” och hade inga planer på att vara engagerad i studentlivet. Men tack vare att nollningen var så himla bra och att jag fick en massa kompisar ändrades det! 


Gjorde du något mellan gymnasiet och att du började plugga här?

Jag tog två sabbatsår. Jag gick först ett år på folkhögskola och jag tyckte det var jättebra att ta ett år utan press och slippa tänka på att plugga så mycket. Då hann jag också landa i vad jag ville göra i framtiden. Sedan började jag plugga molekylärbiologi här i Lund, men jag insåg att det inte var helt rätt för mig, så jag hoppade av och började läsa Industriell ekonomi året efter. 


Är du/har du varit engagerad i något (både på och utanför sektionen)? Beskriv ditt engagemang!

Ja, jag har varit engagerad i en hel del olika saker! När jag först började på I var jag med i sektionens näringslivsutskott i 1,5 år. Efter det satt jag med i styrelsen på sektionen, som ansvarig för extern kontakt. Det var verkligen magiskt kul! Då fick man testa på att ha lite mer ansvar, bland annat för budgetar och policyer, och testa på att “leka vuxen” inom trygga ramar. Det var väldigt lärorikt och så himla kul! Där var jag med i ett år. Sedan satt jag med i valberedningen på sektionen och efter det har jag varit ordförande i Seniors. Seniors är en grupp med äldre studenter på sektionen som stöttar styrelsen och de andra grupperna på sektionen. Sist men inte minst har jag också varit både phadder och ösare på nollningen!


Utanför studentlivet har jag också startat en träningsgrupp för HIIT-pass och planerat ett kristet träningsläger! bottom of page