top of page

Sophie Ekelund (I-22)

Sophie Ekelund är en student i I-22 som kommer från Helsingborg. Just nu är hon aktiv i sektionens PR-utskott. Intervjun genomfördes när Sophie gick sitt första år.

Sophie Ekelund (I-22)

Berätta lite om dig själv.

Jag heter Sophie och kommer från Helsingborg. Just nu går jag mitt första år på Industriell ekonomi i Lund och trivs superbra! På fritiden tycker jag väldigt mycket om att träna på Lunds fina Gerdahallen tillsammans med mina vänner. Jag spelar också en hel del tennis och läser gärna en bra bok. Här på I-sektionen är jag med i PR-utskottet och tycker att det är väldigt kul!


Varför valde du Industriell ekonomi?

Jag valde Industriell ekonomi eftersom jag tyckte om mattekurserna på gymnasiet och samtidigt var intresserad av att lära mig mer om ekonomi och företagsvärlden. Industriell ekonomi tror jag ger en oerhört bra bas inför framtiden! Dessutom läser min syster Caroline också här på I och går just nu sitt fjärde år. Hon har varit supernöjd med sin utbildning och hade bara bra saker att säga om I-sektionen och Lund som studentstad så det hade självklart stort inflytande över mitt val att plugga just här.


Är I-sektionen det du förväntade dig när du sökte?

Jag tycker att I-sektionen är jättehärlig! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig innan jag började för jag tror att I-sektionen måste upplevas first-hand. Det är väldigt kul att vara aktiv och engagerad på sektionen och det är så härligt att se att det finns en stor gemenskap som dessutom sträcker sig över årskurserna!


Hur upplever du studierna? Är det som du hade förväntat dig?

Studierna är än så länge så som jag hade förväntat mig. Det första året har vi läst en hel del mattekurser och självklart är de ju ett steg upp från gymnasiet och utmanande. Studierna på universitetet är annorlunda från gymnasiet i och med att det är mer eget ansvar och man läser bara två till tre kurser åt gången. Detta var något som jag behövde lite tid att komma in i men nu flyter allt på väldigt fint.


Vad vill du uppnå med utbildningen? Har du något drömjobb?

Det är en väldigt bra fråga! Jag är öppen för nya intryck och tror att mitt drömjobb kommer att förändras många gånger under min tid på LTH. Just nu tror jag att jag skulle tycka det vore kul att jobba med strategi och företagande. För mig är bredden som man får genom att läsa Industriell ekonomi en av fördelarna med utbildningen och något som ger mig stor frihetskänsla.


Var bor du och hur fick du tag i ditt boende? 

Jag delar en lägenhet tillsammans med min syster. Hon hade bott där i några år innan jag flyttade in i höstas. Vi bor precis intill Sparta så det är nära till LTH vilket är väldigt skönt!


Vad är det bästa med att bo i Lund?

Det bästa med att bo i Lund är att studentlivet verkligen sträcker sig över hela staden! Det är alltid något kul som händer och man stöter på andra studenter överallt. Lund är också en väldigt fin stad tycker jag, speciellt i centrum, så det är en härlig stad att bo i!


Berätta om ditt bästa nollningsminne.

Mitt bästa nollningsminne är från en kväll under första veckan när min phaddergrupp träffades på Ulrikedals innergård. Jag kommer ihåg att det hade varit några fartfyllda första dagar på nollningen och jag satt och pratade med en av mina phaddrar, Hanna. Det kändes så härligt och mysigt och som att jag verkligen hade kommit helt rätt!


Gjorde du något mellan gymnasiet och att du började plugga här?

Jag började direkt efter gymnasiet. Jag var utbytesstudent under gymnasiet och kände att jag hade fått lite äventyr där så jag var redo att plugga vidare direkt efter studenten.


Är du/har du varit engagerad i något (både på och utanför sektionen)? Beskriv ditt engagemang!

Jag är med i sektionens PR-utskott, Image. Vi står för sektionens marknadsföring, anordnar I-dagen varje vår och driver sektionens Instagram-konto. Det är ett härligt gäng där jag har hittat många bra vänner så Image känns som helt rätt utskott för mig! Till hösten ser jag fram emot att vara phadder under nollningen och få hjälpa till att välkomna alla nya I-studenter! Jag har ju många år kvar i Lund och det finns en massa olika engagemang på sektionen, på LTH och i Lund så jag ser fram emot att testa andra kul saker framöver!


bottom of page