top of page

Spexmästeriet

Ordförande: Tobias Schön

I Spexmästeriet, eller SpexI som vi ofta kallas, handlar allt om att sprida glädje och ha kul. Vi är ett utskott helt dedikerat till spex och uppträder på flera av sektionens sittningar. Vi gör sketcher, dansar och sjunger men försöker också hela tiden hitta nya sätt att spexa på scen. Med det sagt måste man inte alls ha någon talang för att vara med i SpexI. Det krävs inte att du kan spela instrument eller har en vacker sångröst, det är inte det de handlar om. Det handlar om att ha kul ihop och på scen, då blir det som bäst spex!


Förutom att stå på scen så är vi också en del av sektionens Sexmästeri. Där planerar vi och jobbar tillsammans med FestI och Källarn alla sektionens sittningar. Varje vår håller vi också vår egna talangshow, Talangsittningen. En sittning där alla sektionsmedlemmar utom vi får spexa och visa upp sina talanger. Som spexmästerist får man alltså det bästa av två världar; man får ha kul med SpexI på scen men också styra sittningar med resten av SexI.


Under året har Spexi lunchmöte en gång i veckan och har stormöte med hela Sexmästeriet varannan vecka. Det är här vi planerar nästa sittning eller nästa spex. Förutom det ses vi ofta utanför skolan för att skriva spex och öva innan sittningar.
Spexmästeriet
bottom of page