top of page

InutI

Ordförande: Ellen Sirén

InUtI är det internationella utskottet på I-sektionen och vår verksamhet kan delas in i tre olika delar. Vi anordnar bland annat olika event för de internationella studenter som varje år kommer till LTH för att få dem att känna sig som hemma här i Lund och på I-sektionen. Vi sköter också kontakten och samarbetet med ESTIEM - ett nätverk för I-studenter i hela Europa - och varje år anordnar vi även en resa med hemligt resmål för hela sektionen.

De internationella studenterna, förkortat “intisarna”, kommer till Lund från universitet i hela världen och de flesta är här ett halvår eller ett år. Vi vill att deras tid på I-sektionen ska bli ett minne för livet och att de ska känna sig välkomnade av sektionen. Vi i InUtI håller därför i olika event under året för intisarna, där vi varje år exempelvis anordnar ett mysigt julbak som brukar vara väldigt uppskattat. Andra event som vi ordnat är exempelvis en ABBA-kväll, en skogsvandring och flertalet spelkvällar.

Vi samarbetar som sagt också med organisationen ESTIEM som jobbar för att främja relationerna mellan I-studenter i hela Europa. Varje år deltar ungefär 3000 studenter från olika universitet i olika ESTIEM-event, vilket kan vara allt från casetävlingar till språkkurser. Via ESTIEM har vi även möjlighet att delta i kortare utbyten med andra europeiska universitet, så i höstas hade vi till exempel ett tiotal studenter från Tyskland på besök. Under en vecka anordnade vi roliga event tillsammans med dem och sektionen, där vi bland annat åkte till ett kallbadhus, höll rundvandring i Lund och fixade en 80-talssittning. I våras åkte vi också till Chalmers i Göteborg och lärde känna deras motsvarighet till InUtI under en helg. Det är ett otroligt roligt sätt att lära känna både internationella och svenska studenter vid andra universitet och samtidigt besöka och utforska nya resmål i Europa.

Varje år arrangerar vi också en vårresa för hela sektionen till ett hemligt resmål vilket är galet kul! Resan går under namnet Destination X och inför resan brukar vi pitcha olika resmål för varandra innan vi till slut spikar destinationen. Då börjar planeringen av både boende, transport och aktiviteter på plats vilket kan vara allt från rundvandringar till sittningar. Tidigare år har resan gått till exempelvis Amsterdam, Edinburgh och Dresden.

InUtI anordnar även event med internationellt tema för hela sektionen och här är det fantasin som sätter gränserna på vad vi kan hitta på. Här finns möjligheter att samarbeta med andra utskott vilket vi till exempel gjorde när vi anordnade ett Bäst i Test-event tillsammans med Ivent, eller när vi anordnade “Vart är I på väg” tillsammans med NerdI och I-bandet.

InUtis verksamhet är helt enkelt väldigt bred och det finns många möjligheter att vara kreativ och komma på nya roliga idéer till framtida event!

International love från InUtI


InutI
bottom of page